web analytics

NLP Rapport met de NLP Metaprogramma’s

Als iemand een verhaal vertelt en op de details ingaat, ga dan zelf ook in op details. Als iemand globaal is en het over de grote lijnen heeft, ga dan niet in op details, je gesprekspartner zal zich snel vervelen.

Zo kun je vast nog meer NLP Metaprogramma’s bedenken waarop je rapport kunt maken. Referentiekader bijvoorbeeld, iemand met een externe referentie heeft feedback nodig, wil jouw mening weten. En tegen iemand met een interne referentie zeg je: “Je weet zelf wel wat je wilt.”

2 Reacties to “NLP Rapport met de NLP Metaprogramma’s”

  • christianne:

    Ik dacht juist dat het bij NLP coaching voor de coach juist belangrijk is om niet te veel op de inhoud in te gaan? Omdat de inhoud afleidt van het grote geheel?

  • De Metaprogramma’s zijn denkstijlen, hoe iemand iets doet, geen inhoud. Dus aan degene die behoefte heeft aan details leg ik een interventie die we gaan doen gedetailleerd uit.
    De kwestie wel/geen inhoud: als je een interventie doet ga je meestal niet in op inhoud, maar soms heeft de coachee de behoefte om op inhoud in te gaan, tijdens een intake-gesprek bijvoorbeeld, en dat respecteer ik als coach. En het is mijn kracht als coach dat ik me niet laat afleiden.

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën