web analytics

Ik Ben

Met deze NLP mij site wil ik NLP bekend maken als een eenvoudige en zeer efficiënte methode voor persoonlijke groei, èchte communicatie en een op alle fronten prettiger leven.
Zowel voor de NLP Practitioner als voor diegene die met de NLP Practitioner omgaat.
Of dat nu in een professionele of persoonlijke setting is.

Ik Ben gepassioneerd NLP Trainer en coach, indrukwekkende NLP trainingen waren van Richard Bandler, John La Valle, Brian Colbert & Owen FitzPatrick. Ik heb samen met met mijn man Bas een eigen toko: RaVisie, ook hèt NLP instituut van Nederland 🙂. Ik Ben eigenlijk gewoon een lekker mens, een rasechte NLP Practitioner, prettig in de omgang met een bijzonder prettig leven. Ik voel me gelukkig met wat ik doe. Ja, m’n voorkeursrepresentatiesysteem en NLP Metaprogramma is ‘kinestheet’ :-).

RaVisie organiseert een aantal keer per jaar NLP (Master) Practitioner, Hypnose-opleidingen, communicatietrainingen en nog wat andere trainingen en workshops. Lees er meer over op RaVisie.

“Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt.”

Ik Ben ’toevallig’ begonnen met bloggen op 28 oktober 2006, de geboortedag van m’n vader, die op vrijdag 13 mei 2005 dood ging, soms mis ik hem, hoewel hij af en toe een ‘klojo’ was, ik weet zeker dat hij nu lacht, vanaf zijn wolkje :-), in februari had ik het beruchte bloggers dip, sindsdien ben ik eigenlijk niet te stuiten, op nlnlp.web-log.nl en alle artikelen hier van voor 13 mei 2007 stonden eerst daar. Op zoek naar meer mogelijkheden kwam ik op nlp-nederland.blogspot.com en alle artikelen hier van voor 26 mei stonden ook daar. Nu heb ik eindelijk m’n draai gevonden bij WordPress, een OpenSource blogprogramma. Helemaal OK.

Ik schrijf en speel graag met woorden. Sinds m’n 12e ofzo hield ik een dagboek bij. Die heb ik allemaal verbrand na m’n eerste Reiki cursus, februari 2000. Weg met m’n verleden, terug de kosmos in. Ik heb ze alleen gemist tijdens m’n astrologie-studie, wanneer gebeurde nu wat? Maar de belangrijke dingen weet ik nog steeds en ik leef in het heden. Miltontaal is me op het lijf geschreven, dus als je soms in de war bent door wat ik schrijf, denk er niet over na. Ik doe het met OPZET. Lees “NLP en grammatica hebben niet noodzakelijkerwijs …”, als je daarvan in de war raakt, dan Ben je er.

Oma geeft

M’n kleindochter is een Maagd (net als Bas), kleinzoon is een Steenbok (net als ik) en een van m’n dochters ook, de mannen in ons gezin vervelen zich nooit, we zijn “Ontembare vrouwen” (Carola P. Estès). Ik ben op 3e kerstdag 1953 geboren (Steenbok, Asc. Leeuw), verwekt tijdens de Watersnoodramp en werkelijk, ik Ben vergeleken met die ramp en werd als erger betiteld :-), in 1981 getrouwd met Bas, we leerden elkaar kennen in Zambia, hebben 2 dochters, 2 kleinkinderen en een schoonzoon, 7 katten en een hond, Ben opgegroeid in Zuid-Amerika en nog wat landen, heb als volwassene 15 jaar in Afrika (Zambia, Niger en Burkina Faso) gewoond en gewerkt, ik spreek verschillende talen vloeiend en andere gebrekkig, als ik naar een land ga leer ik mezelf minstens:

“Hoe gaat ’t?”, “Ik vind je leuk.”, “Bedankt.” en “Wat doe je?”,

dan heb ik de leukste gesprekken met de leukste mensen en kunnen we samen lachen om m’n gestuntel, ik woon en werk sinds 1992 in Nederland, ik was gediplomeerd Verpleegkundige A, he toen gaf ik ook al les, heb in Afrika m’n kinderen ruim 8 jaar lesgegeven, de kleuter-, de lagere school en de brugklas, toen ze hun Atheneum diploma haalden vond ik dat m’n taak wat dat betreft gedaan was, ik heb nog een paar andere beroepen uitgeoefend: hoteleigenaar, redactie- en vertaalbureau, secretaresse, softwaretrainer, Yoga les gegeven, en aardig wat mensen Nederlands leren praten, Citroenlimonade en volkorenbrood verkocht, bedrijfsleider …, ik heb 7 zwemdiploma’s en 3 schoonheidsduiken diploma’s (haha, ik kon prachtige stunten uithalen vanaf die metershoge springplank), een MBA, een rechtenstudie (ik was altijd al gefascineerd door taal, en daarna kwam NLP …) ik denk dat ik nu aan m’n 7e carriëre bezig Ben :-), wellicht is ‘schrijven’ m’n 8e, ik Ben ook Astroloog, Reiki Master, verzamel al m’n hele leven stenen en draag alleen maar broeken, met stenen in m’n zakken, Ben computerfreak, ga niet meer naar vakantiehuisjes als er geen draadloos internet is en ben dol op gadgets, Grey’s Anatomy, boeken over spirituele ontwikkeling (“Seth spreekt”, Jane Roberts, al sinds de 80-er jaren een topper voor mij en volgens mij zijn veel boeken een afgeleide daarvan), softijs, chocola, Bas, de (klein)kids, heb in 2006 borstkanker gehad (VVT: Voltooid Verleden Tijd) en sindsdien eet, drink en smeer ik 98% biologisch (daarvoor was dat 50%), die ene % is voor m’n Chanel, de eerste fles kreeg ik op m’n 18e verjaardag en ik heb wel eens wat anders geprobeerd, maar die spuit ik nu op m’n kleren en niet meer op m’n vel, die andere % is voor eens een keer uit eten met Bas, leren is één van m’n verslavingen en als ik het nuttig vind, geef ik die kennis graag door aan anderen, ik rol van de ene passie in de andere, sommige passies verdwijnen en sommige blijven. NLP is zo’n passie die blijft …

Oma krijgt

OmaBen krijgt een kleimasker. NLP is niet m’n enige passie 🙂

M’n echte passie: mensen. Na meer dan vijftig jaar leven, weet ik dat wel zeker 🙂 maar wie weet …

Ben … een mens … en durf … gewoon … een gewoon mens … te zijn … NU, HIER, … geniet …
Handtekening BenLees in elk geval: NLP werkt nooit

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën