web analytics

In 7 stappen stoppen met roken, eten, drinken …

stop.jpgIemand vroeg mij in een mail, die ik vandaag weer tegenkwam, of er een NLP techniek bestaat om te stoppen met roken. En ik antwoordde: De 7 stappen NLP techniek die je daarvoor kan gebruiken is:

 1. Beslis dat je wilt stoppen met […].
 2. Vraag je af of het goed voor je is wat je doet.
 3. Vraag je af of het goed voor je is om te stoppen.
 4. Achterhaal de positieve intentie van je […] (bijvoorbeeld: ik denk na tijdens het […], ik voel me veilig, ik rust etc …).
 5. Bedenk situaties waarin je dat ook bereikt zonder te […].
 6. En dan beslis je gewoon dat je ermee stopt.
 7. Vergeet dat je onthouden hebt dat je het nodig hebt

Niets anders, zelfs NLP niet, kan je helpen om te stoppen met roken. Het is jouw beslissing. En iets vergeten kan je al. Je weet me te vinden als het niet lukt om het alleen te doen …
Dat is het, groet,

ben2.jpg

4 Reacties to “In 7 stappen stoppen met roken, eten, drinken …”

 • Punt 7 is gelinkt naar het artikel over hypnose waar je het eerder over had.

 • Fatih:

  Ok Ben, je hebt mijn aandacht, hoe vergeet je iets? ­čÖé ik kon het niet uitmaken van de uitleg hier.

 • anarchosoof:

  Zo kan het ook:
  Ha, bron van verslaving, ik weet dat je iets goeds voor me doet. Wat voor positiefs wil je bereiken? Wil je me dat nu laten weten? O.k. Alleen de manier waarop moet veranderen. Wil je de verantwoordelijkheid nemen om dat goede nog beter te doen en het de verslaving uit te schakelen? Ik concentreer me nu op de nieuwe wonderlijke manier waarop je iets in mij verschuift terwijl mijn verslaving verdwijnt en het goede wat je beoogt versterkt wordt. Geef me een signaal waardoor ik weet dat de verandering plaatsvindt. Neem nu de verantwoordelijkheid om je deze betere manier in stand te houden. Is alles in me het daar meen eens? (Herhaal eventueel het proces).

 • Dank je anarchosoof, dat kan voor sommige mensen ook heel mooi werken. Ik denk er gelijk aan dat je daardoor een ‘deel’ aanpsreekt.

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorie├źn