web analytics

Isn’t that really what time management is about?

Rein, B. van schreef:

People spend a lot of energy judging their fellowman. Just think about the spare time you would gain if you wouldn’t judge. Isn’t that really what time management is about?

With kind regards
Ben van Rein
Product Manager

———-

It is.

Ik heb ongelooflijk veel tijd en energie gekregen toen ik echt ‘stopte’ met oordelen na m’n eerste NLP opleiding en krijg veel meer informatie nu ik niet meer oordeel. Wat een lucht en ruimte!

‘Ik oordeel niet meer’ (haha), alleen zeg ik soms nog: “pff, die heeft nog een proces te gaan! pff :-)”.

Natuurlijk oordeel ik nog elke dag. Is noodzakelijk om de juiste beslissingen te nemen: doe ik dit wel of niet …

Of vertalen we judging met veroordelen? Dat doe ik echt niet meer. Behalve als ik

Het wel doe :-).

Groet, Ben

—————

Klopt,

Het valt me vooral nu op dat veel mensen in mijn omgeving dat dagelijks vele malen doen. Deepak Chopra heeft het (niet (ver)oordelen) al in een van zijn 7 spirituele wetten van succes opgenomen onder de eerste, de wet van pure potentialiteit met als vaardigheid: het uitschakelen van filterwaarden en als gedrag: het ervaren zonder vooroordeel.

With kind regards,
Ben van Rein

————-

Ja, als je op gaat letten hoor je hoe de meeste mensen ongelooflijk veel tijd verspillen aan voor- en veroordelen, generalisaties, gedachtelezen en belemmerende overtuigingen over zichzelf of over de rest van de bevolking. Ik vind het soms moeilijk om de NLP knop uit te zetten … en een oppervlakkige babbel een oppervlakkige babbel te laten zijn :-).

Als je gaat coachen is het geweldig als je dit soort uitlatingen direct herkent en kunt gebruiken om je coachee aan het denken te zetten.

Groet, Ben

2 Reacties to “Isn’t that really what time management is about?”

 • Ben van Rein:

  Beste Ben,

  Ik ben begonnen met in vergaderingen die ik voorzit het vaak voorkomende euvel van (ver)oordelen stelselmatig onder de aandacht van de deelnemers te brengen. Prive heb ik daar al een tijdje mee geoefend onder vrienden en familie.
  Erg gevoelig is men in het algemeen indien je vraagt of de persoon in kwestie het nodig heeft om iemand te (ver)oordelen.
  Is de positieve intentie van zoiets wellicht dat je jezelf beter gaat voelen, of dat je gedrag waar jezelf wellicht je twijfels bij hebt, minder “in the spotlight” staat?

  Groet van Ben

 • Ha Ben,
  Beide wellicht. Ik denk ook dat de positieve intentie zelfbescherming is. Als je waarden aangetast worden.

  Als je bestaande waarden aangetast worden (die waarvan je automatisch verwacht dat ze er zijn en gerespecteerd worden), kun je zelfs agressief reageren, ‘over de rooie gaan’.

  Bij mij is eerlijkheid zo’n waarde. Als iemand niet eerlijk is voel ik me tot in m’n diepste aangetast. Dan moet ik toch wel wat stappen zetten om niet te oordelen … en als die oneerlijkheid ten koste van mij of m’n geliefden gaat, hmm, dan ben ik toch ook wel geneigd om te (ver) oordelen.
  Groet, Ben

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën