web analytics

(5) NLP vooronderstelling: Elk individu heeft de hulpbronnen …

Elk individu heeft de hulpbronnen in zich die nodig zijn om veranderingen in gang te zetten.

Hulpbronnen die je in je hebt … meestal een goed gevoel, iets dat je al kent, kunt, kan … Misschien ben je vergeten dat je het kan. Misschien is dat goeie gevoel op de achtergrond geraakt. Vroeger was je zo vrolijk, vol zelfvertrouwen, leergierig (hoe denk je dat je hebt leren lopen of praten of lezen of zwemmen of fietsen …? Omdat je dat leuk vond.) Misschien nu niet meer en tòch heb je die hulpbronnen in je. Ergens in je onbewuste drijft die hulpbron.


Als je die niet alleen naar boven kunt halen zijn er andere mensen of gebeurtenissen die je daarbij kunnen helpen, je er attent op maken, door een ogenschijnlijk onbelangrijke opmerking, iets dat jou triggert, iets dat je in de krant leest, een foto, een herinnering die boven komt drijven, waardoor jij denkt: “hé verrek, zo was ik vroeger ook”, en eigenlijk heb je dat gevoel dan weer, nu.

Dit is één van de uitgangspunten van elke moderne NLP-er. Jij hebt alle hulpbronnen in je die je nodig heb. Die NLP-er kan je heel snel weer bewust maken van die hulpbronnen. Datgene wat jij nu nodig hebt om te kunnen groeien, je doel te bereiken of meer te kunnen genieten. Of gewoon tevreden te zijn. Dankbaar voor de dingen die je wèl hebt.

Artikelen waarin hulpbronnen ter sprake kwamen:

Je hebt natuurlijk ook externe hulpbronnen. Soms heb je gewoon vrienden, andere mensen of andere middelen nodig: een suikeroompje, iemand die goed kan luisteren, Ben’s therapie-alfabet, een cursus die je kunt gaan doen, en echt, je hebt de hulpbronnen in je om die externe hulpbronnen te kunnen bedenken!

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën