web analytics

NLP en modelleren

NLP is gebaseerd op het modelleren van het gedrag van bekwame therapeuten en in NLP land is modelleren heel lang héél belangrijk geweest. Bandler is verder gegaan met het ontwikkelen van NLP en in de nieuwe NLP is modelleren niet zo belangrijk meer.

Natuurlijk achterhaal je de strategie van iemand die ergens heel goed in is en installeer je dat stukje van die strategie die je nog mist. Het complete modelleren is niet nuttig. Je hebt immers alle hulpbronnen in je die je nodig hebt om verandering in gang te zetten – één van de bekendste van de 8 NLP vooronderstellingen. De nieuwe NLP is erop gericht om jouw hulpbronnen aan te spreken, naar boven te halen, te activeren. Jij weet immers wat goed voor jou is, niemand anders. Hoe een ander iets doet, hoeft helemaal niet jouw ding te zijn.

Nuttig gedrag om te modelleren!

Bacteriën scannen hun omgeving en weten precies waar ze naar toe moeten voor goede voeding en groeimogelijkheden. Ze weten ook precies waar ze niet moeten zijn. Wetenschappers zijn zelfs op zoek naar de antennes van die bacteriën, om ze beter te kunnen bestrijden.

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën