web analytics

Robert McCloskey

“I know that you believe that you understood what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.”

Ik weet dat je gelooft dat je begreep wat je dacht dat ik zei, maar ik weet niet zeker of je je realiseert dat wat je hoorde niet is wat ik bedoelde.

4 Reacties to “Robert McCloskey”

 • Jojanneke van den Bosch:

  Beste Ben,

  Mooie uitspraak, die treffend weergeeft hoe veel communicatieproblemen in elkaar steken. En tegelijkertijd: “Everything is true – from a certain point of view”!

  Dank overigens voor je reactie op mijn blogentry over waar bloggen voor bedoeld is. Om nog even op je reactie in te gaan:

  Ik vind het prima als mensen blogs gebruiken om er de kost mee verdienen. Het kan namelijk vele vrijheid en zelfstandigheid opleveren en dat is natuurlijk een groot goed! Wat ik wil benadrukken is dat het op een gegeven moment alleen metacommunicatie is (communiceren over communiceren – via blogs), en dat de toegevoegde waarde dan soms wat achterwege blijft. Ik vind het interessanter als het daadwerkelijk ook om inhoud gaat. Het zou, naar mijn mening, mooi zijn als blogs ook echt gebruikt worden voor het delen van kennis en ervaringen, náást dat het een prachtig informeel medium is om persoonlijke verhalen te delen. Ik vind het mooi als de charme van blogs behouden blijft, òòk als bedrijven er mee aan de slag gaan (wat ik alleen maar kan stimuleren)!

  🙂

  Vriendelijke groet,
  Jojanneke van den Bosch

 • Ha Jojanneke, leuk dat je hier je bericht achterlaat. Ik snap wat je bedoelt, gelukkig gaan de meeste blogs nog over het delen van kennis en ervaring. Dat is ook wat ik met mijn blogs wil bereiken.

 • jan:

  Ik begrijp wel wat je bedoelde maar ik zou toch graag willen begrijpen wat je begrijpt, als je begrijpt wat ik bedoel.

  Groeten,
  Jan

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën