web analytics

NLP hypnose, over de hefboom

Antwerpen-kleinVan: Fatih
Verzonden: dinsdag 14 april 2009 10:19
Aan: ben.licher
Onderwerp: Hallo

Ha Ben

Een vraagje:

Bij de hypnose met hefboom-interventie vertellen we gewoon een verhaal of iets om de bewuste aandacht van de klant bezig te houden zodat het bewuste brein niet in de weg zit van het onbewuste die ondertussen het probleem op een diepere niveau aanpakt. Mag dat verhaal helemaal niets te maken hebben met het probleem? Ik wil dat nu bijvoorbeeld gebruiken bij een klant. Ik heb een metafoor bedacht om zijn overtuiging te veranderen. En ik dacht, waarom niet de metafoor combineren met de hefboom? Maar ik twijfelde daaraan omdat ik misschien daarmee de bewuste aandacht weer naar het probleem toe zou trekken en de hefboom dwarsgelegd zou worden zo?

Groetjes.
Fatih.

Ha Fatih,
Je kunt gerust de metafoor die je geschreven hebt gebruiken, als het maar een metafoor is met een behoorlijk verdekte (embedded) oplossing. Hoe vager hoe beter.
Zelfs de hefboom, ‘concentratie’ op de arm, is een afleidingsmanoeuvre. Ik heb zelf een hypnose, hefboom, gehad van Bandler, bijna 5 jaar geleden. Hij vertelde een verhaal over een vrouw die zichzelf kon genezen en ook nog eens naar een acupuncturist ging, 31 mijl verderop. Die acupuncturist is ervan gekomen, weken later. Niet dat ik het begreep, maar het boeide me wel. Ondertussen ben ik genezen. Loop sinds die hypnose zonder krukken en kan weer allerlei dingen die eerder voor onmogelijk werden gehouden. Die 31 mijl boeit me nog steeds. Wie weet kom ik er nog eens achter wat Bandler daarmee bedoelde, misschien ook niet … ’t doet er niet toe. De hypnose duurde 3 kwartier en Bandler heeft 3 kwartier gepraat. Van die 3 kwartier heb ik 3 dingen opgepikt … mijn keuzes uit het hele verhaal.

Groet, Ben


1 Reactie to “NLP hypnose, over de hefboom”

  • […] NLP hypnose, over de hefboom Posted on Friday, April 17th, 2009 in Groeten uit Antwerpen – Comments: (0) Van: Fatih Verzonden: dinsdag 14 april 2009 10:19 Aan: ben.licher Onderwerp: HalloHa BenEen vraagje:Bij de hypnose met hefboom-interventie vertellen we gewoon een verhaal of iets om de bewuste aandacht van de klant bezig te houden zodat het bewuste brein niet in de weg zit van het onbewuste die ondertussen het probleem op een diepere niveau aanpakt. […]

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën