web analytics

(27) NLP Metaprogramma’s: Managementstijl

Het laatste NLP Metaprogramma in deze serie maakt duidelijk of iemand zichzelf of anderen leiding kan geven. Het maakt ook duidelijk of iemand de wens en de capaciteiten heeft om anderen leiding te geven, of liever leiding krijgt.

Zelf en Anderen

Mensen met deze voorkeur weten wat ze zelf moeten doen en wat anderen moeten doen en zijn bereid hen dat te vertellen. Ze kunnen zichzelf reflecteren en anderen observeren en analyseren.

Zelf

Mensen met deze voorkeur houden zich niet bezig met andermans taken en ambiëren geen managementfunctie. Anderen observeren en analyseren vinden ze lastig. Zichzelf kunnen ze wel reflecteren. Binnen een organisatie functioneren ze het best op een plek waar ze onafhankelijk kunnen werken.

Anderen

Mensen met deze voorkeur doen wat hun chef ze vertelt. Normaal gesproken weten ze ook wat anderen moeten doen, en ze aarzelen niet hen dat te vertellen. Zichzelf reflecteren kunnen ze moeilijk vinden. Anderen kunnen ze wel observeren en analyseren.

Ieder het zijne

Mensen met deze voorkeur weten wat ze moeten doen om succes te behalen. Ze weten ook wat anderen moeten doen, maar zijn niet geneigd hen dat te zeggen (typerend: “Wie ben ik om jou te vertellen wat je moet doen?”). Ze kunnen zichzelf reflecteren en anderen observeren en analyseren. Normaal gesproken hebben ze weinig interesse in managementfuncties, maar mochten ze een managementfunctie krijgen, dan kunnen ze goed veranderen in het type ‘Zelf en Anderen’.

Het volgende artikel gaat over de Successtrategie. Dat is een combinatie van 8 NLP Metaprogramma’s waaruit blijkt of je Visie hebt, Resultaatgericht bent of aan Kwaliteitsbewaking doet.

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën