web analytics

RSS, wat is dat nou weer?

Met RSS (Really Simple Syndication) kun je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe informatie op NLP mij.nl. Je bespaart surf- en zoektijd. Met RSS heb je geen last van spamberichten. Niemand kan ongewenste berichten naar een RSS-lezer sturen. Jij bepaalt van wie je berichten ontvangt.
Een andere naam is Atom. De techniek is anders, het resultaat is hetzelfde.

RSS-abonnementen
Vaak bieden sites meer RSS-abonnementen, bijvoorbeeld één voor het algemene nieuws en een voor sportnieuws. RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs of nieuwssites om telkens op de hoogte te kunnen zijn van het laatste artikel/nieuws over de onderwerpen van je voorkeur.

RSS-lezers Om RSS-abonnementen te lezen heb je een RSS-lezer nodig. De kop en/of de eerste regels en/of het hele bericht van nieuwe berichten zijn te zien (in te stellen in je lezer). Alleen als je doorklikt op het bericht kom je op de oorspronkelijke website uit.

Er zijn veel soorten RSS-lezers, voor Linux, Macintosh en Windows, gratis of betaald. Het kan een los programma zijn, maar veel browsers hebben ook een ingebouwde RSS-lezer: Opera, onder de noemer ‘Nieuwsstromen’, Mozilla Firefox onder de noemer ‘Live Bookmarks’. Ook zijn er online RSS-lezers, die het mogelijk maken vanaf elke computer je abonnementen te bekijken. Bijvoorbeeld Bloglines (gratis registratie) of Google/reader, RSSreader, Sharpreader.

Ik gebruik Bloglines. Daarmee kun je ook onbeperkt emailadressen aanmaken voor het ontvangen van nieuwsbrieven, artikelen bewaren om later te lezen, stukken op een weblog zetten, knipsels verzamelen en nog veel meer.

RSS knopje Hoe abonneer ik mij op nieuwe artikelen van NLP mij =jouw NLP toch?

Klik op de RSS knop rechtsboven in het scherm of op de foto hiernaast. Volg de instructies, die zijn afhankelijk van de instellingen in je browser en je RSS-lezer.

Lees ook: Reageren op stukjes op NLP mij

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën