web analytics

NLP mij = kwartalig & good morning Lodewijkvdb

proxy.pngWel 3 maanden oud! Niet jarig dus maar kwartalig. Eind mei was het zover en ging ik de lucht in met dit WordPress blog en dit mooie design. Na 3 maanden intensief ermee bezig te zijn, krijg ik goede feedback, leuke reacties en alles steeds beter onder controle. De lay-out in Explorer was nog het lastigst, maar die is nu ook goed. Ik gebruik Firefox en wil het zicht in Explorer nog wel eens vergeten :-}.

Ondertussen heb ik gemerkt dat dit blog uitstekend te lezen is via (m)un mobiel!

Er zijn nog wat oude stukken, uit het vorige blog geïmporteerd, die ik nog moet nalopen op foute koppelingen en layout. Als je iets tegenkomt dat niet klopt, laat me dat dan aub weten. Via een reactie onderaan een artikel. Ik ben je dankbaar! Oktober en november 2006 heb ik vandaag nagelopen omdat ik die aan het voorbereiden ben als archief-download. Die moeten helemaal kloppen.

Ik vind het ook prima als je me op spel- en tikfouten wijst via een reactie (of als je het niet met mee eens bent). Naast m’n full time job als NLP trainer en coach schrijf ik (bijna) elke dag op dit blog en op Ben Licher, onderhoud ik onze corporate website en ben ik pas een Engelstalige RaVisie blog begonnen, waar voorlopig alleen maar wat opstaat over de Engelstalige opleiding die we in januari 2008 gaan verzorgen.

Soms moet ik tijd maken …! Ik heb ook nog eens 7 katten, een hond, een Bas, 2 kleinkinderen, 2 kinderen, wat vrienden en wat andere passies … Ik heb vandeweek een nieuwe Ben’s Wonder Cream op de markt gezet!
De serie over de NLP Metaprogamma’s kan je nu gratis downloaden, andere series zijn in de maak.

gelezen-paginas.jpgIk vind het design nog steeds mooi. Jij ook? En kijk eens helemaal onderin de bladzijde. Zie je hoeveel bladzijden er al gelezen zijn? Geweldig toch in drie maanden. Ik word daar heel gelukkig van. Als mensen anderhalf uur de tijd nemen om hier te lezen … dan ga ik door met schrijven :-).

De komende weken ga ik schrijven over het Meta model en het Milton model. De modellen waar NLP eigenlijk mee begonnen is. Op de pagina’s bovenin het menu kan je de overzichten al zien. Het Meta model wordt wat uitgebreider. Er komen er een stuk of negen bij. Beide modellen gaan over taalgebruik en hoe je door taal anders te gebruiken je je ook anders kan voelen, anders naar de wereld kan kijken.

De Milton taalpatronen gaan vooral over hoe je andere mensen kunt beïnvloeden door je woordgebruik, maar als je met zelfhypnose bezig bent, en wie is dat niet, dan kan je door de Miltontaalpatronen te gebruiken ook jezelf de goeie kant op beïnvloeden. Ik doe heel veel hypnoses voor klanten en tijdens NLP trainingen en ik hoef maar tegen mezelf te zeggen: “Terwijl ik luister naar m’n eigen stem …. terwijl ik hier zo lekker zit … en dan zak ik al weg. Van onze ontspannings CD, “Wonder dat van zelf”, komt ergens in november vol. II uit.

Als ik een paar stukjes heb geschreven over het Meta model zal ik af en toe één van de 8 NLP Vooronderstellingen uitdagen met Meta model vragen :-). Lodewijkvdb, die elders een NLP Prac doet, schrijft een leuk Engelstalig blog en af en toe over NLP. Hij verdiept zich sinds kort ook in de NLP vooronderstellingen. De moeite waard om te lezen.

En als je lacht om taalgrapjes, moet je deze ff lezen … Toen Bas me erop wees dat we halve kittens in de verkoop hadden, lagen we echt in een deuk. De kittens hebben ondertussen een goed tehuis en zijn écht nog helemaal heel.

8 Reacties to “NLP mij = kwartalig & good morning Lodewijkvdb”

 • Lodewijkvdb:

  Gefeliciteerd!

  WordPress is echt geweldig, vind je niet? Ik herken je problemen met Internet Explorer (versie 6 waarschijnlijk) die heb ik ook gehad en in mindere mate heb ik die nog steeds. Met IE7 heb ik overigens (nog) geen enkel probleem.

  Bedankt voor de link naar mijn blog. Ik stel je reacties erg op prijs en je zet me aan het denken. Ook al volg ik mijn NLP Prac ergens anders…

  Mijn doel is om verder te gaan tot het NLP trainerschap en wat je schreef op één van je vele sites over de 1e generatie NLP trainers heeft me aan het denken gezet over hoe ik daar invulling aan wil geven.

 • He, bedankt! Ja, de problemen zaten in mijn theme, geen marges en dat was even puzzelen. Nu nog wachten op onze provider die pas over een paar maanden z’n database gaat upgraden zodat ik naar de nieuwste WordPress en plugins kan.

  Ja, mijn deelnemers lachen altijd als ik het over elders heb, al denk ik dan dat ik een pokerface opzet …

  Goed zo, blijf de goeie kant op denken. Het stuk waar je het over hebt staat ondertussen ook op dit blog: NLP.

 • KAte:

  He Lodewijk

  Ik heb zelf getraind bij 1e generatie NLp’ers en bij Ben en Bas mijn master’s en ik heb makkelijk 10 keer zoveel geleerd bij Ben en Bas en op een 10 keer zo leuke ontspannen manier. Het gaf mij meer vrijheid dan de 1e generatie nlp’ers waar ik mijn prac deed, die helaas alle fantastische input van de huidige NLp met alle nieuwe dimensies missen.

  Smile Kate

 • Lodewijkvdb:

  Pokerface? Dat kan dan wel, maar als je met je stem net zo veel nadruk legt op elders als je in je tekst doet, dan maakt je gezichtuitdrukking niets meer uit lijkt me 🙂

  Kate, ik denk vooral over het halen van mijn trainerscertificaat bij de 1e generatie NLP’ers. Maar dat is nog een paar stapjes verder dan waar ik nu ben…eerst de Prac maar eens afmaken.

 • KAte:

  Inderdaad! Ikzelf heb meer baat bij het diploma van the society omdat de kwaliteitscontrole om de 2 jaar me aanspreekt, omdat ik veel meer leer met de nieuwe stijl NLP en omdat ik veel meer plezier heb met de nieuwe stijl NLp’ers en omdat ik dan nog eens internationaal aan de slag kan met mijn NLP, the society is wereldwijd, het nvnlp alleen maar nederland wijd. It’s more my cup of tea, en Feel Free to do whatever it is you want to do!

 • ehh Kate, je hebt je Prac gedaan bij mensen die zichzelf profileren als 3e of 4e generatie geloof ik … een trend .. geloof ik … voor mensen die iets nodig hebben om zichzelf te onderscheiden.

  Je Master’s bij ons … Wij hebben NLP gewoon geleerd van Bandler en trainen het zoals we dat van hem geleerd hebben. John La Valle noemt dat “pure” en wij vertalen dat graag met ‘puur’. Geen gedonder. Geen gedoe. Niks moeilijk of ingewikkeld, academisch of interessant. Gewoon NLP. Dingen die mensen eigenlijk vanzelf doen en vergeten zijn of zich er niet bewust van zijn … dingen die eigenlijk iedereen kan. Daar heb je geen academie en geen graad voor nodig :-).

 • KAte:

  Oh wij zijn de 1e generatie! Ok cool !

 • En Lodewijk, je hebt hem door, met die stem 🙂 grr, ik ben een open boek en een open stem. En als ik denk dat ik m’n pokerface op heb beginnen mensen die me kennen te lachen …!
  Aangezien je in het Engels blogt heb ik ‘elders’ gebruikt en benadrukt (als een bi lingual ambiguity, m’n eigen bedenksel overigens, alle copyrights, rechten etc bij deze, ga het verder uitwerken … ). En yep, in je reactie kwam je met generatie … oh whaw! Milton 2-talig.

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën