web analytics

(24) NLP Metaprogramma’s: Tijdkader (informatieverwerking)

Dit NLP Metaprogramma heeft te maken met de manier waarop je je voorstelling van tijd organiseert. Het houdt sterk verband met de voorkeur voor korte of lange termijn denken. Het geeft een antwoord op de vraag hoe ver iemand vooruit kijkt, of in welke mate iemand improviseert.

Lange termijn

Mensen met een voorkeur voor dit NLP Metaprogramma leggen de nadruk op middellange of lange termijn consequenties en effecten. Bij eenzijdig gebruik van deze voorkeur worden korte termijn consequenties over het hoofd gezien. Als je deze voorkeur hebt gebruik je graag een planner. Je deelt je tijd globaal in.

Korte termijn

Je primaire aandacht is gericht op korte tot middellange termijn consequenties. Bij eenzijdig gebruik van dit NLP Metaprogramma worden de lange termijn aspecten genegeerd. Je hebt een ‘zuidelijk’ soort gevoel voor tijd en zal niet snel een planner gebruiken. Dit dit NLP Metaprogramma is belangrijk voor onmiddellijk reageren en voor improvisatie.

Alle NLP Metaprogramma’s kunnen onder verschillende omstandigheden verschillend zijn. Deze is daar een heel duidelijk voorbeeld van. Voor de een is Lange termijn 6 maanden, voor de ander is dat 3 jaar, voor weer iemand anders is dat 10 jaar.

Voor m’n werk, ons bedrijf, heb ik een Lange termijn planning van 2 jaar. Data voor trainingen, vakanties en doelstellingen liggen al vast. En binnen dat stuk kan het weer wisselen. Data voor trainingen zijn ‘heilig’, vakanties en doelstellingen kunnen we mee schuiven. Privé Lange termijn … Maximaal 3 maanden. Dat feest in november staat dunnetjes met potlood in m’n agenda. Er kan nog zoveel gebeuren voor die tijd. Korte termijn één dag. Soms minder. Vanochtend heb ik een coachklant en vanmiddag heb ik vrij. Wat ik vanmiddag ga doen bekijk ik na m’n afspraak. Mijn voorkeur is ook Opties en privé leg ik me helemaal niet graag vast. Deze serie NLP Metaprogramma’s, elke dinsdag en elke vrijdag is een wonder :-).

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën