web analytics

Stop met proberen NLP te leren

Beste Ben,
Ik probeer NLP te leren door …
Heeft u nog tips voor mij?

Laat dat proberen maar zitten.

Laat het leren ook maar zitten. NLP moet je begrijpen, zodat je het toe kunt passen.

NLP begrijpen en toepassen gaat niet over theorie noch over proberen.

NLP toepassen gaat over doen, vragen stellen, spelen, ervaren, lachen, lachen om je eigen  gedrag, experimenteren, ontdekken, observeren, luisteren, inzichten, vragen, ontspanning, verbazing, verwondering, herkenning, gekke dingen doen, simpel houden.

Dat is de manier om te begrijpen hoe je NLP toepast. Zo heb je dat ook gedaan met praten, eerst gebrekkig, toen vloeiender en nu is het een onbewuste vaardigheid, omdat je het leuk vond.

Daarom geef ik, samen met Bas, de leukste NLP opleidingen. Zodat je NLP leert toepassen als onbewuste vaardigheid.

En als je NLP wilt leren door erover te lezen en video’s te kijken heb ik een tip: ga alles waar je over leest toepassen, ga die oefeningen doen en die technieken toepassen, elke dag en leer van je ervaring.

3 Reacties to “Stop met proberen NLP te leren”

 • Gerrit de Heer:

  Hé leuk. Kwam op jullie site terecht toen ik aan het zoeken was naar vormvoorwaarden van een doel.

  Jullie geven de leukste NLP opleiding. Wat doen jullie leuker dan andere?
  Doen jullie amerikaanse of interculturele NLP?

  • Ha Gerrit, de ‘leukste’: we lachen veeeeel, we maken NLP makkelijk door hypnose en NLP toe te passen, je vaardigheden en technieken bij te brengen. Onze deelnemers gaan lachend de deur uit. Wij doen NLP, daar is niets Amerikaans of intercultureels aan. NLP gaat om het gedrag van mensen en soms is dat gedrag cultuurgebonden maar als goede NLP-er maak je rapport, observeer en luisteren je en dat is alles wat je nodig hebt (en dezelfde taal spreken) om te weten hoe die ander de dingen doet zodat je het gedrag kan laten veranderen als dat nodig is. Wat bedoel je met intercultureel? Hoeveel talen moet je spreken voor je interculturele NLP kan doen? Ik spreek er 4 vloeiend, 4 redelijk en kan me redden in 3 andere, ik kan Latijn, Italiaans en Portugees lezen, ik begrijp Fries, Twents, Drents, Gronings, Brabants en Limburgs en ook Zeeuwen begrijp ik. We hebben Chinezen, Cyprioten, Turken, Marokkanen, Hindoestanen, Spanjaarden, Surinamers, Engelsen, Amerikanen, Belgen, Finnen, Nederlanders (uit elke provincie), Israëliërs, Zuid-Afrikanen, Boeddhisten, Islamieten, Katholieken, etc etc in onze trainingen. Ik heb in 8 landen in 4 werelddelen gewerkt en gewoond, en vele anderen bereisd. Is dat intercultureel?

 • tweedehands spullen:

  Ik ben al tijden een vaste bezoeker, en dit is super cool !

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën