web analytics

NLP en Context

Context (context)

NLP woordenlijst:

De context is het kader waarbinnen zich een specifieke situatie voordoet. De context bepaalt vaak hoe een specifieke ervaring of gebeurtenis wordt geïnterpreteerd.

Van Dale:

Verband waarin iets zich voordoet.

Je Metaprogramma’s (de manier waarop je denkt, handelt, informatie verwerkt en je gemotiveerd raakt) bijvoorbeeld kunnen onder verschillende omstandigheden of context heel anders zijn. De ene keer reageer je zo, de andere keer zus … Het kan natuurlijk ook gewoon aan je humeur liggen.
Als NLP-er observeer je al die reacties, onder die verschillende omstandigheden, om te bepalen welke interventie op welk moment het geschiktst is of gewoon door wat je zegt, passend bij de Metaprogramma’s van die ander op dat moment, precies hetgeen te zeggen wat die ander nodig heeft om in een beter humeur te raken.

Tijdens m’n werk zie ik er altijd netjes uit. Privé (andere context) vind ik het alleen belangrijker dat het comfortabel zit.

1 Reactie to “NLP en Context”

  • Uit een mail: “… Jouw manier van schrijven en uitleggen heb ik als fijn ervaren en was een stuk duidelijker dan de boeken die ik heb gelezen over NLP.”

    Oho, wat ben ik trots op zo’n compliment.

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën