web analytics

Voor het eerst van m’n leven denk ik na over iets dat er niet is. :-))

We hebben ontzettend gelachen. Tranen van de lach stroomden over onze wangen. We kwamen haast niet meer bij. Zoals Frits het zei: “Hier heb ik nou de hele zomer aan gewerkt en op de laatste dag … Goed opgebouwd hoor, die opleiding van jullie…” Maar wat het frappantste was – en hieronder schrijft hij daar niet over – dat we het meest lachten om zijn opmerking: “Voor het eerst van m’n leven denk ik na over iets dat er niet is.” :-))

Een mailtje van Frits die vorige week de Ericksoniaanse hypnose training deed.

De woorden van Frits:

“Afgelopen zomer heb ik de NLP Master-Practitioner bij Ben & Bas gedaan. Naast nieuwe vriendschappen, hard werken en veel lachen, heb ik daar ook het een en ander over mezelf geleerd. Ik geef je een voorbeeld.

Ik kan vreselijk chaotisch en ongestructureerd zijn. Bij mij uit zich dat in koker denken, dingen vergeten en een enorme wirwar aan gedachten, oordelen en ideeën die dan als in een flipperkast door mijn hoofd schieten en NLP heeft daar bijna niks aan verandert. Ik ben nog steeds ongestructureerd en barst nog altijd van de ideeën. Oordelen is wel afgenomen, moet ook wel anders krijg je geen Masters certificaat. Als die kop van mij zo vol zit (zo noemde ik dat) raakte ik een beetje, soms wat meer, depressief. Ik keek maar wat voor me uit met een onweer gezicht en reageerde op mijn omgeving als een brombeer. Ik had dan de vouwen in mijn voorhoofd van het denken over niks. Hoe meer ik dacht, des te minder ik wist. Ik kon dan echt nergens meer bij. Wat me met NLP wel gelukt is, is om dat zware denken af te schaffen. Een leeg hoofd en alles een voor een. Mijn bureau thuis en op het werk is nog steeds een vuilnisbelt, alleen mijn hoofd niet meer. En dat is mooi, heel mooi en voor mij een verademing om zo te kunnen leven.

Tijdens de Ericksoniaanse hypnose Module 3 sloeg echter de schrik me weer om het hart. We deden een hypnosetechniek waarin je iets kunt vergeten. Echt vergeten. Dus als subject het getal 3 wil vergeten (wat heel dom is), telt hij na de hypnose 1 – 2 – 4 – 5. Echt waar. Ik dacht laat ik voor de gein maar eens chaos vergeten. Renée en Ben brachten me met een dubbele inductie heerlijk in trance. Ze gaven mijn onderbewuste de suggestie mee om chaos te vergeten. Toen ik uit de hypnose gehaald was, vroeg Ben me wat chaos mij opleverde, wat voor mij het voordeel was of te wel in NLP-taal: wat de positieve intentie van chaos voor mij was. En toen sloeg de schrik me om het hart en brak de paniek uit. Ik begon onmiddellijk te koker denken en mijn gedachten en mijn weten verdwenen langzaam uit mijn hoofd. Op precies dezelfde manier als vòòr de NLP-opleiding. Ik herkende m’n oude zelf weer helemaal en dat wilde ik natuurlijk niet. Benepen zei ik tegen Ben dat ik het niet wist. Nee natuurlijk weet je dat niet want je bent het vergeten, zei Ben en we bulderden het uit van het lachen.”

… En zijn gezicht sprak boekdelen … We hebben ons teruggetrokken in de keuken, om de rest van de cursisten niet te storen met ons hilarisch gelach en gedrag. Nou wil ik nog weten hoe je je nu voelt Frits, ruim een week later. En als je het goed groen een ietsietpietsie anders wilt …. Je weet dat ik flexiBen. En die flipperkast is helemaal nieuw, daar kom ik dan op 16 december wel achter :-). Anders mailen we ff.
Kus, Ben

7 Reacties to “Voor het eerst van m’n leven denk ik na over iets dat er niet is. :-))”

 • babs:

  wat een enig verhaal! en ook zo herkenbaar ;-))

 • Wij geven die ook ja. Je hebt geen universitaire opleiding nodig. Iedereen kan in het eerste blok instromen, wil je in het 2e blok instromen dan moet je NLP Master Practitioner zijn. Kijk op http://www.ravisie.nl.

 • Fatih:

  Hmm, heel interessant, Ben geven jullie ook de ericksoniaanse hypnose opleiding? En zijn daar bepaalde vereisten voor? Een universitair diploma ofzo? Want dat heb ik niet, maar ericksoniaanse hypnose kunnen toepassen is één van mijn grootste doelen.

 • maaike:

  Is het ook mogelijk om op deze manier een gebeurtenis te vergeten? En als ik dat zou willen, wat dat wel duidelijk is anders zou ik er niet naar vragen natuurlijk, hoe pak ik dat dan aan? Waar klop ik aan? bij voorbaat dank!

  • @Maaike, Ja Maaike dat is mogelijk. Het hang natuurlijk af van wat je wilt vergeten. Is dat goed voor je? Om dit in de vorm van hypnose met jezelf te doen kan wel lastig zijn. Aankloppen kun je bij mij natuurlijk.Mail maar even privé als je dat wilt. Misschien kan ik je helpen om je gevoel over de gebeurtenis te veranderen. Dan heb ik wel iets meer informatie nodig.

 • medelono:

  hoe kan je iemsnd uit je hoofd halen en alles laten vergeen van die genen?????

  • bas:

   Medelono, “iemand uit je hoofd halen” betekent dat je je gedachten stuurt en bepaalde herinneringen zo wegstopt dat je er niet meer aan denkt. Genen zijn een deel van je fysieke lichaam en bepalen mede hoe je eruit ziet, hoe je lichaam gevormd wordt. Dit kan wel een invloed hebben op de manier waarop je denkt, maar genen zijn niet het denken.
   Als je met een specifiek probleem zit en je wilt meer weten over mogelijke oplossingen, mail me dan en geef me dan ook meer informatie over je probleem, zodat ik een preciezer antwoord kan geven.

   Bas

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën