web analytics

(21) NLP Metaprogramma’s: Werkstijl (informatieverwerking)

Het derde NLP Metaprogramma in de serie Informatieverwerking heeft te maken met de werkstijl die iemand prefereert. Het geeft een antwoord op de vraag of iemand graag in teamverband werkt of het werk liever zelfstandig uitvoert.

Teamspeler

Als je een teamspeler bent dan wil je deel uitmaken van een team en werk je graag voor het team, voor het gezamenlijke resultaat. Je verdeelt het werk graag en je werkt het liefst samen met anderen; dit is belangrijk voor je. Je geeft om de andere leden van het team en werkt efficiënter in teamverband.

Individualist

Als je dit NLP Metaprogramma als voorkeur hebt, werk je het best als je alleen en onafhankelijk bent, en als je de volledige controle over een project of een klus hebt. Je kan een taak goed zelfstandig volbrengen. Je kiest graag zelf de tijden en de plaats waar(op) je werkt. Bemoeienis van anderen met je project voorkom je. Je houdt minder rekening met andere teamleden en werkt doorgaans sneller in je eentje.

Mensen die makkelijk schakelen tussen teamspeler en individualist noemen we ‘groepsspelers’. Een team werkt samen aan hetzelfde doel. In een groep mensen die samenwerkt kan je als individualist heel goed functioneren als je je eigen taken hebt. Je waardeert de anderen en kan ze steunen.

Een teamspeler werkt prettig in een kantoortuin, vlak bij het koffiezetapparaat, waar veel mensen langskomen. Een individualist zit heerlijk in z’n eigen kamertje. Als je een teamspeler een het end van de gang in een kantoortje zet dan voelt hij zich zo eenzaam of buitengesloten dat hij niet goed kan functioneren.

Vrijdag is het NLP Metaprogramma: Primaire aandacht aan de beurt.

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën