web analytics

NLP Patterns of Physical Transformation

Londen, vandaag. We arriveerden gister al … en hebben gewoon heerlijk niets gedaan. Uitgepakt, lekker lang gelunched met een glas witte wijn, siësta, gebadderd en ons verveeld :-). Vervelen is altijd een van onze vakantiegevoeldoelstellingen … Vanochtend hadden we wat telefoontjes te beantwoorden en Bas begon eraan, en ik dacht: jee, laat ze met rust op zondagochtend, maar het was vrijdag :-). Time distortion … Zo’n niets doen dag, daarna moet het wel zondag zijn toch?


Er zijn zo’n 50 mensen, al met een Rus gesproken die het wel interessant vindt om onze engelstalige Prac te komen volgen :-), een echtpaar uit Noorwegen, Paul uit Ierland die wel al kennen, natuurlijk met Kate en Hugh gesproken en Kate en zo nog wat meer bekenden.

Maar uiteindelijk gaat het erom dat we nu zelf hier zijn voor een paar dagen heerlijk training. NLP technieken gekoppeld aan de kinesthetische ervaring. In november vorig jaar heb ik al een behandeling gehad van Ron en Edie, toen was ik al verkocht :-).

Nu begrijp ik echt dat het in tegenstelling tot allerlei technieken om op een inspannende en soms pijnlijke manier je lichaam te forceren het anders te doen, het gaat om op een comfortabele manier (voor je lijf) je lichaam te leren het anders te doen. Is het goed voor je, Loes ? En ik begrijp nu m’n eigen weerstand tegen joggen, sportscholen en fysiotherapie … Toen ik dat moest vanwege m’n trias trauma ben ik er snel mee gestopt. Van alle oefeningen kreeg ik koortsige reacties, zwellingen in m’n knie (normaal, zeiden ze) en vreselijke pijn. En ik werd depressief van het aanschouwen van die 25 andere knieprobleemmensen die er al anderhalf jaar liepen. Gelukkig voorspeldde mijn chirurg ooit dat ik nooit meer zonder krukken zou kunnen lopen (ik was ook al oud). Ik werd zo kwaad en kreeg daardor zoveel energie dat ik nu, 4 jaar later weer als een leeuw op m’n hoge hakken door een kamer zweef. Zonder krukken :-).
Feldenkreis, die ook door Bandler werd gemodelleerd, en allerlei andere eeuwenoude behandelmethoden zijn gecombineerd in PPT. We hebben nu, vandaag, geleerd om te toveren met onze vingers (in combinatie met ankeren, hypnose en onze eigen perfecte stemming van ontspanning). Dat glaasje van gister had daar geen invloed op :-).

We hadden een oefening met submodaliteiten, submodaliteiten van dat zere stukje (een schouder). Helder wit licht met blauwe vlekjes in de rand voor mij, en er kwamen ineens ergens anders wat bruine randen, pijnlijk te voorschijn. Helemaal onderin m’n schouderbladen. Toen de oefening… schilder op de schouder van die ander je eigen geweldige gevoel van ontspanning en comfort … Grr, nadat iemand dat bij mij gedaan had, onder begeleiding van een geweldige stem, ik was helemaal onder zeil, veranderden mijn submodaliteiten van een paar blauwe vlekjes naar een heleboel blauwe vlekjes en verdween een van die bruine randen. De pijn was ook weg!

Nog steeds!

En morgen ga ik een foto maken van Frank, die in november begon met z’n ene stijve vinger zelf te behandelen, nu gitaar speelt als de beste, en het verschil tussen z’n (‘aangeboren’ stijve vingers) heel duidelijk is!

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën