web analytics

Tips voor hypnose voor slechthorenden

Ineke Snelleman, één van onze NLP hypnosis Practitioners, die een goedlopende praktijk heeft vroeg:

Wie heeft er ervaring met het hypnotiseren van slechthorende mensen. Ik heb een paar clienten die alleen maar goed kunnen horen als ze tevens liplezen. Bij deze mensen moet ik dus ook goed articuleren en ze altijd aankijken. Iemand tips om een goede hypnose te kunnen doen?

Antwoord:

Wij hebben wel slechthorenden gehad die met een koptelefoon op het wel goed konden horen. Geluidsinstallatie en microfoon gebruiken of via PC, MP3 speler oid).

Sommige mensen kunnen heel goed trancen met hun ogen open (vooral als je de suggestie geeft ) en liplezen werkt dan prima.

Een hypnose-tekst lezen die goed geschreven is en gelardeerd met heel veel Milton taal, werkt ook hypnotiserend. De pauze-puntjes heel bewust plaatsen. Er zijn boeken van Bandler (bijvoorbeeld: The Adventures of Anybody) waar ik niet doorheen kom, bij bladzijde 4 ben ik tranced out .

Als je dat dan combineert met kinesthetische ankers dan kan je een heleboel, ook met dove mensen.

Laat ze de tekst lezen, anker bij bepaalde zinnen of gevoelens en gebruik die ankers tijdens je hypnose.

Daarnaast heb je geleerd om non-verbaal iemand in trance te brengen, weet je nog? Alleen door rapport met het gezicht, eerst volgen en dan sturen. Gecombineerd met ankers en geschreven tekst …

En uit de trance halen ook weer met een ‘ogen-open-en-zoveel-energie-als-je-nodig-hebt-anker.

Genoeg ideeën nu?

Liefs, Ben

 

Yes, “mijn” slechthorende cliente is geweest.
En maar suggesties blijven geven, en maar aanraken, want ze kijkt weg als ze tegen mij praat.
Mijn behandelwijze: magnetiseren gecombineerd met hypnose gedaan, ik pas mijn werkwijze bij haar wel iets aan. Daar is mijn manier van werken flexibel genoeg voor. Bovendien heeft elk mens weer net een andere behandelwijze nodig.
Kinestetisch ankers. Ze is, hoe gek het ook lijkt, ook auditief en een bijzonder gevoelsmens. Het goede en blije gevoel dat ze kreeg heb ik haar laten ankeren door haar handen beet te pakken en samen met een klap het gevoel vast te pakken en in haar hart te zetten.
En duidelijk blijven zeggen wat ik doe. Ik snap ook niet hoe de accupunturist, waar ze ook bij is, zomaar kan zeggen dat ze een leverprobleem heeft. De lever staat wel ergens voor, maar leg dat dan ook uit. Nu kreeg ik iemand bij mij die helemaal onzeker was geworden omdat haar lever niet goed zou zijn.
En natuurlijk werkt het allemaal, ze gaat mij haarfijn mailen wat de uitwerking is.

1 Reactie to “Tips voor hypnose voor slechthorenden”

  • ben:

    Ik sprak gister nog iemand die met dove kinderen werkt!, Hoe toevallig. Wat mooi Ineke.
    We kunnen alle mensen bereiken, aanraken als we naar mensen kijken en luisteren.

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën