web analytics

NLP oefening in jezelf goed voelen

Iemand zocht een keer ’s morgens vroeg in Google: “Oefening in jezelf goed voelen“, en kwam op één van m’n sites terecht. Ik zag dat in m’n statistiekenprogramma. Ik weet niet wie het was, bel me toch, denk ik dan, en mijn fantasie gaat dan gelijk op hol.

Oh, met een rothumeur opgestaan en doe je dat vaker en wil je je nu eindelijk eens gewoon goed voelen elke dag? En wil je dat kunnen oefenen? Of is er iemand in je omgeving, straks (of morgen) op je werk, die zo’n oefening goed zou kunnen gebruiken? Hier is een van de NLP mogelijkheden om jezelf goed te voelen. Je moet je natuurlijk wel goed willen voelen.

  • lekker-zitten.jpgGa lekker ergens zitten, helemaal ontspannen en doe je ogen dicht.
  • Haal een paar keer heel diep adem en terwijl je dat doet, kan je denken aan de laatste keer dat je je goed voelde of iets leuks meemaakte. ’t Maakt niet uit waar je aan denkt, als je je er maar goed door gaat voelen.
  • Als je dat goeie gevoel op voelt komen, maak dan een zachte vuist van je hand en geniet ervan.
  • Als het goeie gevoel verdwijnt, begin dan eens te denken aan de keer daarvoor dat je je goed voelde en geniet dubbel op.
  • Misschien begin je wel te glimlachen of heel hard te lachen.
  • Maak dan snel weer een zachte vuist van diezelfde hand.
  • En dan haal je voor de derde keer een geweldige herinnering naar boven en laat dat goeie gevoel helemaal door je heen stromen.
  • Stuur die fijne energie door je hele lichaam, door elke cel en maak weer een vuist van die hand.

Je kan het nu, merk je, om je goed te voelen. En maak die vuist maar weer eens. Voel je hoe goed je je goed kan voelen? Hoor je jezelf lachen? Ga door :-). En besef elke keer dat je je goed voelt, dat het zo is. Geniet ervan en bal die vuist weer zachtjes. Elke dag. Totdat het een gewoonte is om je gewoon goed te voelen. Zelfs als je zorgen hebt om wat voor ’n reden dan ook, kan je het jezelf heus wel gunnen om je eens een keertje goed te voelen. Misschien wen je er wel aan.

60 Reacties to “NLP oefening in jezelf goed voelen”

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën