web analytics

NLP Swish: “Kinderen die vragen

… worden overgeslagen.”

Wie, van mijn generatie tenminste, kent dit gezegde niet? Bij mij is die met de paplepel erin gegoten en ineens bedacht ik vandaag dat het tijd was om die er helemaal uit te NLP-en. Ik heb in de loop der jaren echt wel geleerd om voor mezelf op te komen en ergens om te vragen maar in sommige gevallen belemmert deze overtuiging me toch nog te veel. Dus even nagedacht over de beste NLP – techniek hiervoor en ik besloot om te Swishen.

De NLP Swish

Kan je op verschillende manieren doen. Ik heb gekozen voor een Visueel/Kinesthetische Swish. Een combinatie van beelden (visueel) en een gevoel (kinesthetisch) omdat je die ook makkelijk zelf kunt doen. Daar heb je geen NLP-er voor nodig. Ik heb het beeld van een klein in elkaar gedoken meisje vervangen door het beeld van mezelf nu. Nog krachtiger, nog mooier, schitterende kleuren (en die 2 kilo er ook af :-). Terwijl ik dat met m’n ogen dicht aan het visualiseren was heb ik m’n handen ingesmeerd met olie.

Een paar vliegen in een klap. De vrijheid om ergens om te kunnen vragen, een anker gelegd om me daarvan bewust te blijven (elke keer als ik m’n handen insmeer) en die 2 kilo gaat er ook nog af :-). Heerlijk.

Dus

 1. Maak een beeld van je belemmerende overtuiging.
 2. Maak een prachtig beeld van hoe je het wel wilt.
 3. Zet beeld 1 voor je neer en
 4. Zoef beeld 2 ervoor in de plaats.
 5. Maak er tegelijkertijd een krachtig geluid bij of zorg voor een heel goed gevoel.
 6. Doe dat een paar keer, totdat je beeld 1 niet meer op kunt roepen.

Geniet.

11 Reacties to “NLP Swish: “Kinderen die vragen”

 • Wat een heerlijk snelle methode.

 • Claudia:

  Zat net mijn aantekeningen door te nemen en kwam uit bij de Swich. Meteen naar jouw site om te kijken wat dat ook alweer precies inhoudt. Toch maar eens uit proberen (ondertussen verrekte ik van de hoofdpijn).

  Mijn belemmerende overtuiging is dat ik altijd geremd ben en me druk maak over van alles en nog wat (wat hoofdpijn oplevert denk ik). Hoe zou ik willen zijn, ik weet niet precies wat er gebeurde maar ineens had ik een harnas aan dat ik uittrok. Ook dat ding op mijn kop gooide ik los en weet je wat er toen gebeurde… mijn hoofdpijn was weg. Ineens wist ik weer dat NLP niet leren is, maar ervaren… Ben er ontroerd door.
  Hoe lang zou ik dit volhouden…

 • Nou dat ontroert mij nou ook. Deze hoofdpijn blijft weg. Misschien ooit als je eens te veel drinkt ofzo 🙂

 • Claudia:

  Pff als dat eens zou kunnen… maar misschien iets teveel gevraagd ik ben al 20 jaar migraine patient. Maar op dit moment geniet ik van een hoofdpijnvrij gevoel.
  Net bekeek ik een video Swich van Derren Brown ofzoiets. Hij vroeg aan een mevrouw wat ze zou willen en pakte ondetussen haar linkerschouder. Toen vroeg hij iets waar die mevrouw zeker van was en pakte haar linkerschouder. Toen hij de overtuiging die ze graag wilde uitspraak en haar aan haar linkerschouder aanraakte was ze meer overtuigd.Is dit ongeveer hetzelfde?

 • Claudia:

  Ik bedoel de rechterschouder. Hij pakte de rechterschouder vast bij de overtuiging die ze niet had maar wel zou willen.

 • Claudia:

  Terwijl ik bovenstaande aan je typte kwam mijn hoofpijn weer een beetje terug. Ik besefte ineens dat dat mijn deelpersoonlijkheid is die denkt dat het toch nooit over zal gaan. Die heb ik me toch een rotschop gegeven (van jou geleerd) en daar een lieve bemoedigende stem voor in de plaats gezet. Dat het me natuurlijk wel lukt. En weg was weer de hoofdpijn. Ik weet vanavond niet zo goed wat me allemaal overkomt. Ipv er over nadenken wat ik meestal doe laat ik het maar gebeuren…

  BEDANKT!

 • Nee, hij heeft eerst een links onzekerheid geankerd (links) en toe iets heel zekers (rechts) en dat zekere anker naar links gebracht.

 • Zaten we synchroon te typen, dat was natuurlijk die rotschop 🙂

 • NLP SWISH | RaVisie Blog:

  […] iets uitgebreidere artikel over NLP leren visualiseren kan je lezen op NLP mij. This entry was posted in Blog oefening voor jezelf, Zonder categorie. Bookmark the permalink. […]

 • NLP METAPROGRAMMA’S: PLANNINGSTIJL | RaVisie Blog:

  […] Het iets uitgebreidere artikel over NLP leren visualiseren kan je lezen op NLP mij. […]

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën