web analytics

NLP? Is dat voor mensen met een spraakprobleem?

Als verse blogger weet ik nog niet precies hoe ik het allemaal charmant kan regelen, een simpel linkje naar een document dat ik simpel beschikbaar kan maken voor geïnteresseerden, blijkt niet zo simpel. Dus dan maar niet zo charmant. Dit stuk is een deel van m’n correspondentie met NLP Trainer Mateusz Grzesiak in Polen, die begonnen is om de Accessing Cues in relatie met Metaprogramma’s uit te schrijven. Ik ben een lichaamstaal-freak (details als NLP Metaprogramma 🙂 en ik las ooit een stukje overde NLP Metaprogramma’s en Accessing Cues en was meteen helemaal in de ban, raakte de site kwijt en toen ik hem eindelijk weer vond had hij (Mateus) het stuk er vanaf gehaald. Dus ik mailen: Hey, Mateus, hoe zit dat … :-). Met Internal en External Standards bedoelt hij natuurlijk Interne of Externe referentie. Hieronder De relevante correspondentie (oktober 2006).

(28-5-2007) Heb ik in een apart artikel gezet.

En ja, ik ben wel verliefd op bloggen. Ipv iedereen te mailen vertel ik je gewoon dat het op dit blog staat en kun je kijken als het je interesseert, wanneer je er zin in hebt en blijft het hier gewoon staan 🙂 Vroeger (hoe snel gaat de tijd) zei ik vaak: “oh, ik zal het ff googlen”, en dan mail ik je het wel. Nu zeg ik: “ik zet het wel op m’n blog”.

Het is ruw materiaal, leer ervan, doe ideeën op en vermeld de bronnen en reageer als het je inspireert. Ik heb contact met Mateus. Het zou me niets verbazen als ik hem zie tijdens de NLP Shamaniscs in Edinburgh, eind van de maand :-). Het is al volgeboekt dus je moet even geduld hebben als je mee wilt doen.

Dit is “real NLP stuff” 🙂 waar we hele leuke dingen mee kunnen doen en weer van leren (Bas&ik).

Note: ‘Pro active’ vertalen we (NLP/Identity Compass) met Pre actief (heeft met tijd te maken). De Pre-historie gaat over vòòr de historie (in tijd). Proactief in NL is een anglicisme dat eigenlijk over voor of tegen gaat. Je bent Pro of anti. HaHa. Dus als HRM-NL-ers het over proactief hebben bedoelen ze iets maar zeggen iets heel anders dan wanneer NLP-ers het over pre-actief hebben :-). WEK en word wakker.

Trouwens toen Babs vandaag tijdens de lunch aan haar pleegkind (16 jaar) uitlegde wat RaVisie voor ’n ‘school’ is en wat Neuro Linguistisch Programmeren betekent, zei dat kind: Oh, is dat voor mensen met een spraakprobleem? We hebben ook nog die van: “Oh, is dat zooooo’n soort opleiding…” en “Oh, software zeker”. Kom op met die grapjes en kom op met die accessing cues bij NLP Metaprograma’s.

2 Reacties to “NLP? Is dat voor mensen met een spraakprobleem?”

  • Bjorn:

    Hallo Ben,

    Ik denk dat we allemaal een spraakgebrek hebben, althans ik hoop het 🙂

    Eigenlijk kan ik overal wel op jouw blog reageren. Wat leuk dat je dit doet! Leuk ook om je ervaringen te lezen. Leer ik weer wat van!

    Ik zie weer uit naar de volgende sessie van de opleiding. Tot snel!

  • Ben:

    Echte NLP-ers hebben geen spraakprobleem. Noch een communicatieprobleem :-). Die backtracken alleen maar zonder na te denken.
    CU, Ben

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën