web analytics

NLPmij Metaforen en Hypnoses

Ik heb een NLPmij blog gemaakt voor de verzameling NLP Metaforen, hypnoses en cases geschreven als huiswerk tijdens je NLP of hypnose opleiding bij RaVisie. Het is erg leuk om al die verhalen weer te zien en te lezen. Ik heb de stukken van de januari 2007 Pracs bijna allemaal, die van de december 2006 Masters bijna allemaal en die van de november 2005 Masters. Die moet ik nog toevoegen. De rest is helaas verdwenen tijdens de computercrash die we begin dit jaar hadden.

Dus … NLP ers uit de stallen van RaVisie … mail ze me nog een keer als je ze hier gepubliceerd wilt zien. Of mail me je nieuwe verhalen …

2 Reacties to “NLPmij Metaforen en Hypnoses”

 • diana:

  Hallo, ik ben op zoek naar metaforen tbv hypnose. ik heb net een verkorte opleiding gedaan en ben flink aan het oefenen. Maar ik zou graag meer metaforen gebruiken in de hypnose, dus als je me daar bij zou kunnen helpen ben ik heel blij ook zijn ze ouder (enne ik ben niet uit de stal van Ravisie)
  groetjes Diana

 • bas:

  Dag Diana, ik weet dat je niet uit de stal van RaVisie komt, maar dat weerhoudt mij niet om je wat adviezen te geven.
  In mijn opleidingen leer ik hoe iemand zijn/haar eigen metaforen kan schrijven en dat is wat jij ook gewoon moet gaan doen. Het is niet zo ingewikkeld. Metaforen zijn bedoeld om mensen te sturen in het veranderen van hun overtuigingen. Bedenk welk inzicht de ander (klant/client) nodig heeft om een mening/overtuiging te kunnen aanpassen. Bijvoorbeeld dat iemand zichzelf kan overtuigen om een bepaald doel te behalen (ervoor te gaan). Ga dan op zoek naar een gebeurtenis in je eigen leven, of van iemand anders (laat je inspireren door de boeken van Milton Erickson) en schrijf een verhaal waarin de hoofdpersoon een doel wil behalen er uiteindelijk ook voor gaat. Klant/client moet zich kunnen vereenzelvigen met deze hoofdpersoon en zal dan onbewust bij het horen van je hypnose zichzelf inleven in deze hoofdpersoon en het gevoel (goed beschrijven in je hypnose) overnemen en daarmee uiteindelijk zichzelf overtuigen dat het mogelijk is. De hoofdpersoon mag niet Klant/client zijn, dat is te direct. Het moet ook niet over jezelf gaan, maar over een wel of niet bestaand ander persoon.
  Sprookjes zijn ook metaforen, maar niet altijd passend voor volwassenen. De boeken van Erickson kun je via internet vast vinden. Kun je hier iets mee?
  Bas

Laat een bericht achter

NLP Opleidingen
http://ravisie.nl/nlp/opleidingen
Categorieën